MÚSIQUES DEL SEGLE XX – 20/03/2021 – Música i història de l’any 1974

Els anys 70, la crisi del benestar dels 60. La crisi del petroli. Estats Units surt derrotat del Vietnam. La revolució dels clavells a Portugal. Les dictadures criminals a Uruguai, Argentina i Xile. Clàssica: minimalisme i avantguarda. Coro de Luciano Berio. Pop-rock: glam-rock i electrònica. Música de cinema i jazz-fusió.

Músiques:

Luciano Berio: Coro (fragments).

Philiph Glass: Music in twelve parts (fragment).

José Afonso: Grandola vila morena, canta Amalia Rodrigues.

Mikis Theodorakis: Marina, canta Maria Farandouri.

David Bowie:  Starman.

Krafkwerk: Radioactivity.

Mario Benedeti i Daniel Viglietti: Desaparecidos.

Nino Rota: Banda sonora de El Padrino II (fragment).

Gerry Mulligan i Astor Piazzola:  Años de soledad.

Aquesta entrada ha esta publicada en Els anys 70 (1970-1979). Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a MÚSIQUES DEL SEGLE XX – 20/03/2021 – Música i història de l’any 1974

  1. Women in Music (WIM-UK) es una organitzacio de membres del Regne Unit que celebra la musica per a dones a tots els generes de musica. WIM-UK treballa per sensibilitzar els temes de genere en la musica i donar suport a les musiques en el seu desenvolupament professional. El lloc web de WIM-UK ofereix informacio sobre competicions i oportunitats de treball. WIM-UK fa una enquesta sobre el nombre de dones compositores, realitzadores i solistes que apareixen a la BBC PROMS, el “festival de musica classica mes gran del mon”. Per als Proms de 2015, les compositores femenines van constituir el 10% del programa, les dones realitzadores un 4% dels 50 directors i les solistes instrumentals femenines el 30%. es un moviment feminista underground punk hardcore que va comencar originariament a principis dels anys 90, a Washington, D.C., i al nord-oest del Pacific mes gran, sensiblement a Olympia, Washington. Sovint s’associa amb el feminisme de tercera onada, que a vegades es veu com el seu punt de partida. Tambe s’ha descrit com un genere musical sorgit del rock indie, amb l’escena punk servint d’inspiracio per a un moviment musical en que les dones podrien expressar-se de la mateixa manera que ho feien els homes durant els ultims anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*