MÚSIQUES DEL SEGLE XX – 18/04/2020 – Monogràfic Arnold Schoenberg

Programa monogràfic dedicat al músic de música “clàssica” Arnold Schoenberg, un dels compositors més influents del segle, que a partir d’un coneixement profond dels clàssics i romàntics i passant per un periode postromàntic, va liderar l’avantguarda atonal de la primera meitat del segle XX composant algunes de les obres més influents i interpretades, i va influïr decisivament en altres compositors, tant contemporanis (els seus deixebles Alban Berg i Anton Webern) com posteriors (l’avanguarda de la postguerra). També va ser un gran pedagog, que va escriure tractats que encara s’utilitzen avui en dia, i va inventar un mètode de composició (el mètode dodecafònic).

Músiques:

Nit transfigurada (fragment).

Pierrot Lunaire (fragment).

Variacions per a orquestra (parts 1, 2, 3 i 4).

Moses und Aron, dansa del boc d’or.

Concert per a piano opus 42. 1er moviment.

Trio de corda (fragment).

Un supervivent de Varsòvia.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*